Sycamore Commons at Christ Church

CLIENT: Christ Church Cathedral

LOCATION: Cincinnati, OH

SCOPE: Master Plan through Construction

STATUS: Completed 2018

AWARDS: Cincinnati Design Awards, Honor Award 2019

Human Nature collaborated with Phillip Markwood Architects and KZF Design to transform a car-oriented service area into an urban courtyard that serves the needs of both the Cathedral’s religious community and the general public. Through the holistic design of water features, a living wall, plants, artwork, and high-quality materials, this welcoming garden provides a place for contemplation, musical performances, reading, eating lunch, liturgical gatherings, and other special events. At the street entrance, a cascading runnel invites visitors to enter the courtyard. An airy trellis provides shade and spans a large gathering space where one can relax in a garden or walk a granite labyrinth framed by seasonal plantings. A 12’ x 12’ living wall screens the alley beyond and provides a vertical green element in a predominately hardscape space. Custom-designed site elements help unify the space. The result: a sacred space that embodies the inviting spirit of the church community.

© 2020 by Human Nature.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle